Rode wijn

In Nederland is de Armeense rode wijn nog helemaal niet zo bekend. Daarom zijn de verkooppunten vrij beperkt. Met name bij Armeniërs, die oa. in Nederland wonen is de Armeense rode wijn een groot gemis. Tijd om daar verandering in te brengen.

Resultaat 1–24 van de 27 resultaten wordt getoond

Een rijke wijntraditie

Armenië is het oudste Christelijke land ter wereld waar al 6.100 jaar wijn wordt gemaakt. Tot op de dag van vandaag zijn alle tradities van het produceren van wijn behouden. Tijdens het werk in de wijngaard en wijnkelder wordt er alles aan gedaan om de hoogst mogelijke kwaliteit rode wijn te bereiken. En juist die traditie en ambacht proef je terug in de Armeense rode wijnen. Samen met de uitbundige mediterrane zon.

Inheemse druivenrassen

Door de hoge ligging van Armenië, liggen de wijngaarden ook op grote hoogtes van 1000 tot 1500 meter. Op steenachtige en vulkanische bodems. De Ararat vallei in het zuidwesten is de belangrijkste wijnregio waar de meeste druiven worden geteeld voor de wijnproductie. In Armenië worden zo’n 400 druivenrassen verbouwd, maar de meeste zijn tafeldruiven. Zo’n 30 inheemse druivenrassen worden in het land verbouwd en een deel daarvan wordt voor wijn gebruikt.

Areni druif voor rode Armeense wijnen

Het bekendste rode druivenras van Armenië is de ‘Areni’. Dit ras kan uitstekend tegen de strenge winters en levert indrukwekkende Armeense rode wijnen op. De Areni is echt dé ‘signature grape’ van Armenië. Een ras van topkwaliteit. Het betekent bloed in het Armeens.

Zorgt voor fruit en structuur. Wordt gebruikt voor droge en halfdroge full-bodied wijnen.

Breed assortiment rode Armeense rode wijnen

DrinkRituals heeft een breed assortiment Armeense rode wijnen in haar assortiment. Met name de Karasi, Nuraz, Areni en de Vanakan zijn populaire Armeense, rode wijnen.
Ontdek alle Armeense rode wijnen en waan je even helemaal in dit prachtige en veelzijdige land.

Genatzt! Proost!