Wijn bij Mosselen
Een mooi dagje aan het strand in Nederland sluit u natuurlijk af met een heerlijk pannetje mosselen. De zeevruchten combineren uitstekend met een wijntje. Maar welke soort wijn hoort bij mosselen? Daar vertellen wij u hieronder meer over. Ongetwijfeld heeft u weleens gehoord van witte wijn bij mosselen, of mosselen die in die wijn gekookt zijn. Maar er zijn meer combinaties mogelijk. Ook vertellen wij u graag meer over de eigenschappen van wijn bij mosselen die u kiest in combinatie met de zeevruchten.
Showing all 8 results
-
Feravino Dika Graševina 2020
€10,50Op voorraad -
Winiveria Chinebuli Goruli Mtsvane 2019
€11,50Op voorraad -
ArmAs Voskehat White Dry 2018
€15,00Op voorraad -
Sale
Trinity JAZZ Areni Chardonnay 2018
€8,75€7,00Op voorraad -
Noa of Areni White Dry 2018
€29,95Op voorraad -
Armenia Wine Takar White Dry 2022
€14,00Op voorraad -
Telavi Marani Mtsvane 2019
€8,50Op voorraad -
Voskevaz Rosé 2020
€10,50Op voorraad
Welke wijn bij mosselen kiezen
Witte wijn bij mosselen is een gouden combinatie. Niet alleen drinkt u de witte wijn bij mosselen, u kunt naast bier ook de mosselen in wijn laten koken. Een klassieke variant weliswaar, maar nog altijd razend populair. En dat is niet verwonderlijk want wijn bij mosselen is een smaakvolle combinatie dankzij meerdere factoren. Wilt u dus wijn bij mosselen drinken, dan kan het zeker geen kwaad om alvast een soort wijn te kiezen en u hierna vervolgens te laten leiden door uw eigen smaak. Dat begint al bij de eerste keuze voor de druifsoort. Dit wordt vervolgens aangevuld met uw voorkeur voor het bouquet (soorten smaak) die een wijn heeft: zoet, fruitig, fris, zwaarder of juist met een zuurtje.
Tips wijn bij mosselen
Witte wijn dus. Hoewel een mooie rosé ook niet misstaat, is een witte wijn eenmaal als wijn bij mosselen goed te combineren. Sowieso is witte wijn de standaard als het gaat om te combineren met vis, kip of schaal- en schelpdieren. Hieronder een aantal tips voor u om rekening te houden als u wijn bij mosselen gaat drinken:
- Bereiding mosselen: Kookt u de mosselen en garnering in een witte wijn? Probeer deze wijn dan ook in het verlengde van deze kruiden en garnering te houden. Dit kan eventueel dezelfde soort wijn zijn als de wijn bij de mosselen.
- Grootte van de mossel: Kleine mosselen hebben een andere, vaak neutrale smaak dan grotere mosselen. Probeer, als u kleine mosselen serveert, dus geen stevige witte wijn te gebruiken. Neutraal is hierbij het sleutelwoord. Bij grotere mosselen (die ietwat vetter en vleziger zijn) mag u echter wel een stevige witte wijn gebruiken.
- Garnering: Last but not least: ook de saus en verdere garnering kan impact hebben. Knoflooksaus is een stuk scherper dan whiskey-cocktailsaus- of bijvoorbeeld bearnaisesaus saus. Stem uw wijn ook eventueel hierop af dus. Ook of u frietjes, aardappelen of de mosselen ‘zo’ eet, is belangrijk.
Vraag ons advies
Een goede wijn bij uw pannetje mosselen kiezen kan nog een hele klus zijn. Heeft u interesse in onze Armeense en Georgische wijnen en weet u niet goed hoe u deze moet combineren met mosselen? Vraag dan gerust advies aan Drinkrituals. Wij voorzien u van passend advies en helpen u op weg om de juiste wijn te kiezen. Neem contact met ons op via het online contactformulier. Wij staan graag voor u klaar!