Witte wijn

In Nederland is de Armeense witte wijn nog helemaal niet zo bekend. Daarom zijn de verkooppunten vrij beperkt. Met name bij Armeniërs, die oa. in Nederland wonen is de Armeense witte wijn een groot gemis. Tijd om daar verandering in te brengen.

Toont alle 16 resultaten

Een rijke wijntraditie

In Armenië wordt namelijk al 6.100 jaar wijn gemaakt. De oorspronkelijke tradities zijn tot op de dag van vandaag nog behouden door de wijnmakers. En juist die traditie proef je terug in de Armeense witte wijnen. Samen met de uitbundige mediterrane zon.

Inheemse druivenrassen uit Ararat vallei

In de Ararat vallei, in het zuidwesten van Armenië, worden de meeste druiven geteeld voor de wijnproductie en is daarmee ook de belangrijkste wijnregio. De bekendste druivenras is Voskehat, maar ook Garandmak, Chilar, Mskhali, Kangun en Banants zijn uitstekende rassen.

Een bijzondere witte Armeense wijn

Armeense witte wijn is heel bijzonder. Om witte wijn te produceren, worden de druiven zo rijp mogelijk geoogst. Hierdoor ontstaan onweerstaanbare rijpe fruit aroma’s die de Armeense witte wijn authentiek maken.

Populaire, witte Armeense wijn

Een veelverkochte Armeense witte wijn is de Karasi en Arani. Deze wijn is elegant en intens. Droog van smaak en o.a. heerlijk bij salades en gerechten uit de mediterrane keuken. Maar ook de Urzana, Voskepar, Kakhet en Voski zijn populaire witte Armeense wijnen. Ontdek alle Armeense witte wijnen en waan je even helemaal in dit prachtige en veelzijdige land.

Genatzt! Proost!