Wijn Rkatsiteli druif

Het is verrassend dat wijn van de Rkatsiteli druif in Nederland nog niet echt bekend is. Wereldwijd wordt deze Georgische druifsoort namelijk veel geplant. Met name in landen uit het voormalige Oostblok zoals Roemenië, Moldavië en Oekraïne. Wijn van de Rkatsiteli druif is een heerlijke, verfrissende wijn die u het gehele jaar door kunt drinken. Probeer hem met vrienden of geef hem als zakengeschenk aan partners of collega’s. Hoe u deze wijn ook presenteert, alleen wanneer u hem drinkt ervaart u pas echt de heerlijke smaak. Bestel hem direct in onze webshop.

Showing all 11 results

Wijn Rkatsiteli druif kopen

In ons assortiment vindt u overheerlijke wijnen van de Rkatsiteli druif. Deze bekende Georgische druifsoort vormt de basis voor vele wijnen. Waaronder de oranje wijn. Een specialiteit uit Georgië. Ondanks dat Georgië als wijnland nog relatief onbekend is, is de populariteit van de wijn van de Rkatsiteli druif groeiende. In ons assortiment vindt u dan ook prima wijnen van een hoog niveau en prettige smaak. Een wijn die er zeker mag zijn en die absoluut geproefd mag worden. Laat u verrassen door zijn unieke karakter en smaak.

Smaakkarakter Rkatsiteli druif en wijn

Het smaakkarakter van de Rkatsiteli druif is vrij complex. Zeker als u hem drinkt als oranje wijn, wijkt hij qua smaak toch al snel wat af van de bekendere druifsoorten. Maar let op: afwijkend betekent in dit geval zeker niet minder lekker. En dat geldt ook voor de witte variant, die vaak een mooie donkergele, ietwat gouden tint. Wijn van de Rkatsiteli druif is heerlijk zacht en fris. De wijn heeft aangename tannines die nooit te zwaar op de tong liggen. Wie hem proeft zal ongetwijfeld tonen van abrikoos, peer en een vleugje amandel herkennen.

Combinaties met gerechten
Doordat er vele wijnen met de Rkatsiteli worden gemaakt, is hij ook bij tal van gerechten te drinken. Of u nu een liefhebber bent van moderne gerechten zoals sushi of liever voor een klassiek gebakken zeetong gaat; wijnen van de Rkatsiteli druif lenen zich uitstekend voor lichte voorgerechten en hoofdgerechten. Salades, gevogelte, vis en vegetarische gerechten krijgen extra schwung door wijn van deze druif erbij te schenken. Ook als u een wijn zoekt om bij een informele gelegenheid te drinken, zoals een borrel of feestje, is de wijn van de Rkatsiteli een echte aanrader. Een verrassende aanrader. Bestel nu een of meerdere flessen eenvoudig in de webshop.

Altijd bereikbaar voor adviezen en tips
Bent u benieuwd naar onze wijnen of heeft u nog bepaalde vragen over het soort druif of het smaakkarakter? Neem dan vandaag nog contact op met Drinkrituals. Wij helpen u graag met de ultieme wijnbeleving. Of u nu op zoek bent naar een relatiegeschenk of een heerlijke fles wijn om samen met uw vrienden te drinken tijdens een borrel; de wijnen van Drinkrituals voorzien uw avond van een unieke twist. Ook verkrijgbaar in een mixbox in combinatie met andere soorten wijn.