Wijn Kangoun druif

Bent u op zoek naar een heerlijke nieuwe wijn en druifsoort? Kies dan voor wijn van de Kangoun of Kangun druif. Dit Armeense groene druivenras wordt oorspronkelijk gebruikt in brandy’s, zoals de Ararat Brandy. Een ware specialiteit van Armenië. Maar inmiddels is er ook witte wijn van de Kangoun druif verkrijgbaar. Ook in ons assortiment. De druif levert bijzonder smaakvolle witte wijnen op die erom vragen om geproefd te worden. Wij vertellen u graag meer over deze bijzondere, smaakvolle wijn én druifsoort. Hopelijk geniet u net zo van deze wijn als wij.

Showing all 14 results

Wijn Kangoun druif kopen

Wijn van de Kangoun druif komt voort uit een kruising tussen verschillende Armeense druivenrassen. De druif wordt pas sinds eind jaren 70 van de vorige eeuw gekweekt in de regio van Yerevan. De druif wordt ook wel ‘Kangun’ genoemd. Wijn van de Kangoun druif is relatief nieuw, maar dit wordt geheel goedgemaakt door zijn prima smaak en unieke karakter. Hij valt gegarandeerd op. Wijn van de Kangoun druif is dan ook niet gemakkelijk met een klassieke (West-)Europese druifsoort te vergelijken. Echt weten hoe deze wijn smaakt, kan pas als u hem geprobeerd heeft.

Smaakkarakter van deze wijn

De wijn van de Kangoun is vaak toegankelijk. Hij laat zich daarom ook goed combineren met andere wijnsoorten. De zogenoemde blends. U kunt de Kangoun of Kangun tegenkomen in combinatie met tal van andere druifsoorten. Ook (West-)Europese soorten. Wijn van de Kangoun heeft een fruitige smaak, met herkenbare tonen van peer, appel en kruiden. Het is een aangename wegdrinker met een frisse tint en zachte afdronk. Een prima wijn om te serveren bij een keur aan gerechten. Hij gaat door zijn prettige afdronk nooit vervelen.

Unieke combinaties

Of u wijn van deze wijn dus drinkt bij een borrel of diner; u trakteert uw gasten altijd op een unieke wijn die ze vaak nog niet eerder geproefd hebben. Een echte verrassing dus. Uiteraard kunt u de Kangoun het beste drinken bij lichtere gerechten zoals gevogelte, vis of salades. Ook met een kaasplankje of als afsluiter van een gezellig avondje met vrienden is dit een prima wijn om te drinken. Informeel of formeel; dat maakt niet uit. U kunt deze wijnen ook samenvoegen, eventueel met andere soorten, in onze speciale mixboxen. Ideaal als zakengeschenk of unieke verrassing bij een bruiloft, verjaardag of jubileum.

Altijd bereikbaar voor adviezen
Een nieuwe wijn uitkiezen kan nogal lastig zijn. Zeker als u een bepaalde wijnsoort met een gerecht wil combineren. Daarom helpen wij u graag een handje. Wij geven u smakelijke wijn-spijstips en geven u advies over het drinken en bewaren van de wijn. Zo weet u zeker dat u deze wijn op de juiste manier serveert en drinkt. Onze wijnen zijn dan ook geschikt voor verschillende gelegenheden. Benieuwd? Neem contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen u graag te genieten van uw unieke wijn!